در ابتدا باید بگوییم شما عزیزان میتوانید که باکس مخابراتی را در دو نوع زوجی و ترمینال کروز مشاهده نمایید که در ادامه هر یک از آنها را بیشتر بررسی خواهیم کرد. معمولا باکسهای تلفن یک جعبه محافظتی میباشند که سیم ها در آن متصل میشوند. در نوع باکس زوجی تلفن میتوانیم بگوییم از ترمینالهای شاخهای دو سر پیچ را مورد استفاده قرار میدهند. که معمولا شما آنها را 20 و 40 و 60 زوج میتوانید مشاهده نمایید. در رابطه با باکسهای کروز باید بگوییم که در این مدل از باکسها از ترمینالهای کروز استفاده میشود که اغلب 100 و 200 و یا 300 زوج میباشند. لازم است بدانید که باکس های تلفن دارای لولای مخفی و قفل کشویی درجه یک میباشند. این باکسها معمولا از کیفیت رنگ و ضخامت ورق بهتر تولید میشوند و نسبت به نمونه های مشابه خود در بازار برتر میباشند.
این نوع باکس ها را در کارتون هایی 10 و یا 20 تایی بسته بندی میکنند. باکسهای تلفن قابلیت نصب گلند نمره 16 را دارند و میتوان آن ها را به راحتی به دیوار نصب کرد و البته دارای دربی هم سطح با بدنه میباشد.
باکس مخابراتی روکار
معمولا باکسهای تلفن را به دو صورت روکار و توکار مورد استفاده قرار میگیرند. زمانی که باکس های تلفن را به صورت روکار مورد استفاده قرار میگیرند،یعنی بر روی سقف و یا پشت پنل های ورودی و یا زیر زمین میتوان آن ها را نصب نمود.
معمولا باکس های تلفن را میتوانید که با دو متریال فلزی و یا پلاستیکی مشاهده نمایید. در باکس های تلفن روکار Surface telephone box سیمها داخل شیارها جایگذاری شدهاند و آنها را به وسیله انکر و یا پیچ روی سطح محکم مینمایند.
باکس مخابراتی روکار را میتوانید که در دو مدل مشاهده نمایید :
- بدنهای بدون سوراخ به عبارتی با دیواره صاف ،
- مدل دوم بدنهای که دارای سوراخ باشد یعنی کرومتدار میباشند.
باکس تلفن روکار با دیواره صاف معمولا باتوجه به نیاز کاربر باید محلهایی را به تعداد و اندازههای دلخواه، برای ورودی و خروجی کابل در نظر گرفت. سپس باتوجه به آنها باکس را سوراخ نمود، اما در نوع دوم یعنی کرومتدار این سوراخها در ابتدا تعیین شدهاند.
باکس مخابراتی دیواری
تمام مسیرهای ارتباطی کابلی همچون برق و یا تلفن و تصویر برای تقسیم و یا اتصال به یک محل احتیاج دارند که معمولا از باکسها استفاده میشود. همانگونه که از نام این باکسها مشخص است آنها را بر روی دیوار به دو صورت توکار و روکار نصب میکنند. معمولا یا در داخل ساختمان و یا در خارج از ساختمان از آنها استفاده میشود. باکسهای تلفن دیواری معمولا از جنس پلاستیکی و یا فلزی میباشند که هر کدام از آنها دارای کاربرد و ویژگیهای خاص خود میباشند. باکسهای تلفن پلاستیکی را از بهترین مواد اولیه پلاستیکی تولید کردهاند. معمولا باتوجه به مزایایی که دارند قیمت ارزانتر و مناسبتری دارند اما تنها عیبی که میتوان برای آنها نام برد این است که در محیطهای متفاوت کارایی خود را از دست میدهند.
باکسهای فلزی دارای مقاومت بالاتری میباشند. اما اگر دچار آسیب و یا خرابی شوند ممکن است که برای افراد مشکلاتی را به وجود بیاورند. معمولا به نسبت باکسهای دیواری پلاستیکی نوع فلزی از پایداری و استحکام بیشتری برخوردار میباشند.
باکس تلفن مخابرات
باکسهای مخابراتی باتوجه به نوع زوجها متفاوت میباشند. معمولا از 30 زوج شروع شده و تا 400 زوج هم دیده میشود اما برای ظرفیتهای بالاتر از شاسی های دست ساز و یا کافوها استفاده میکنند. باکسهای تلفنی مخابراتی هم در دو متریال پلاستیکی و یا فلزی تولید میشوند. بعضی از آنها از کلید و قفل برخوردارند، اما بعضی دیگر را با آچار باز و بسته میکنند. باکسهای تلفن مخابراتی معمولا براساس محلی میباشند که کابلها با ظرفیت بالاتر وارد آن میشوند. کابلها با ظرفیت کمتر برای مشترکین و یا بخشی از داخلهای آن خارج میشود. باکسهای مخابرات را میتوان در دو نوع بارانی و معمولی مشاهده کرد. از نوع معمولی در مکانهای بسته و سر پوشیده استفاده میشود. از باکسهای بارانی در مکانهای سر باز و یا معابر عمومی استفاده میشود.
باکسهای بارانی موجب میشوند که سیمها و اتصالات مختلف در محیطهای مرطوب دچار آسیب دیدگی و یا پوسیدگی نشوند و این باکسهای تلفن از استحکام و پایداری بالاتری برخوردار میباشند.