نصب ترانکینگ شبکه بسیار ساده است و پیچیدگی زیادی نیاز ندارد، به شرطی که تخصص لازم را در این زمینه داشته باشید. باید گفت، سپردن نصب این شبکه کامپیوتری به افراد متخصص و متبحر معقولانهتر است، چراکه با آسودگی خیال میتوانید، از پشتیبانی تیمهای راهاندازی شبکه همراه با ارائه خدمات پس از نصب و همچنین کسب اطمینان از امنیت شبکه، بهرهمند شوید. البته نصب و اجرای این شبکه قواعد و اصولی دارد که اگر با قواعد کار آن آشنا شوید، میتوانید خودتان دست بهکار شوید. نصب ترانکینگ شبکه به صورت صحیح، همراه با پیاده کردن قواعد آن و رعایت استاندارد در کابل کشی، نتایج خوبی به دنبال دارد و موجب پایداری در شبکه میشود. همچنین رعایت نمودن این اصول در نصب، باعث زیباتر شدن محیط میگردد و تاثیر آن را نمیتوان در بازدهی شبکه نادیده گرفت.
ترانکینگTrunking شبکه چیست؟
محفظهای که جنس آن به طور معمول از pvc یا abs است و کاربرد این محفظه، پنهان نمودن و نگهداری کابلهایی که در شبکه کامپیوتر، سیمکشی و انواع تلفنهای سانترال و مرکزی وجود دارد میباشد، ترانکینگ شبکه نام دارد. نصب ترانکینگ شبکه با ایجاد نمودن مسیرهای جدید، کابلها را در مقابل آلودگیهای محیطی از قبیل گردو غبار و رطوبت حفاظت و نگهداری میکند. ترانک محفظهای در دار است، هر مسیر و شاخه آن حدود دو متر طول دارد که مضاف بر این قابلیت، به منظور سهولت استفاده کاربر دارای شیارهایی است که منظم بودن شبکه را با ایجاد پارتیشن و دستهبندی فراهم میآورد. به طور کلی و در مفهومی ساده منظور از ترانک، داکت پهنی است که دارای قابلیت نصب پریزهای مختلف است که نصب آن به شیوه خاصی انجام میگیرد بدین صورت که نخست فریمی بر ترانک نصب میشود که بر روی این فریم پریز متناسب با دستگاه مربوطه متصل میشود، البته برای نصب ترانکینگ پیش نیازهایی لازم است که فراهم نمودن این پیش نیازها، سهولت در روند کار و نتیجه فوقالعاده را به ارمغان میآورد. حال به منظور انجام این عمل به شیوه صحیح با توجه به لزوم پیش نیازها باید بدانید چه اتصالات و متعلقاتی را نیاز دارید؟ پاسخ به این سوال باز میگردد به این که محل نصب ترانکینگ چه میزان ترانکینگ و چند عدد ورودی خروجی لازم دارد، نیازمند چه تعداد مسدود کننده هستید، مسیر نصب چگونه است، مقدار کابل مورد نیاز، مکان انشعاب گیری از ترانکینگ چه تعداد سه راهی لازم دارد و…
پاسخ به این سوالات راهگشای خوبی برای نصب ترانکینگ شبکه به شیوه اصولی است.
🔔 فروش تجهیزات شبکه در بازرگانی پاناتل 🔔
انواع ترانکینگ شبکه
ترانک به انواع متفاوتی دسته بندی میشود که این دسته بندی ترانک، نرخهای متفاوتی را نیز برای آن رقم میزند.
ترانکینگ دیواری
استفاده از این نوع از ترانک برای موسسات، ادارات و ساختمانها مرسوم و رایج است که با توجه به پوششدهی گسترده این ترانک و سطح متعادل میزان عرضه و تقاضای این محصول در بازار، از پرکاربردترین نوع ترانکینگ محسوب میشود.
ترانکینگ دفنی
ترانکینگی که قابلیت توکار دارد و در راستای نیاز و اهداف مشتری برای سقفهای توکار در نظر گرفته میشود.
ترانکینگ ستونی
در سالنهای تئاتر، همایش و سمینار از این نوع ترانک بیشتر استفاده میشود، ترانکینگ ستونی به نوع ایستاده، دیواری و در اشکال گوناگون نظیر مربع، دایره و مکعب عرضه میگردند.
تفاوت داکت و ترانکینگ
با توجه به شباهت بسیار داکت و ترانکینگ، بعضاً بسیاری افراد غیرحرفهای این دو را با یکدیگر اشتباه میگیرند لذا چند نکته را به منظور راهنمای تشخیص صحیح و افتراق این دو محصول از یکدیگر ذکر میکنیم. داکت دارای کانالی است که از پلاستیک تشکیل شده است و در اماکنی که مسقف است کار برد دارد، کاربرد آن مانند ترانکینگ ایجاد مسیر عبور برای کابل و سیم است اما تفاوت بارز آنها با یکدیگر این است که داکت بر خلاف ترانکینگ، دارای قابلیت نصب پریز نیست و همچنین داکتها نصب آسان و قیمتی ارزانتر نسبت به ترانکینگ شبکه دارند. اینک که به اصول اولیه نصب ترانکینگ شبکه آشنا و متوجه تفاوتهای آن با داکت شبکه شدید، ابزارهای لازم برای نصب این شبکه را در بخش ذیل ارائه میدهیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👈 تلفن های تماس جهت ارتباط با کارشناسان فروش در بازرگانی پاناتل 👉
۰۲۱-۶۶۷۲۸۲۵۰ ☎️ ۰۲۱-۶۶۷۰۳۷۷۰ ☎️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ابزارهای لازم برای نصب ترانک شبکه
در این بخش از مقاله به ابزارهای لازم برای نصب ترانکینگ شبکه خواهیم پرداخت که توجه به استفاده از این ابزار به سرعت و دقت عملکرد شما میافزاید.
• چسب
• تستر
• انبردست
• کاتر
• استریپر
• خطکش T
• آچار سوکتزن
• پیچگوشتی
• کیت پروپ
دقت نمایید، استفاده از این ابزارها نیازمند آشنایی و مهارت لازم برای انجام کار است، پیشنهاد میشود اگر فاقد مهارت و آشنایی با این ابزار هستید، مقالاتی را در باب معرفی این ابزارآلات و نحوه کار آنها مطالعه نمایید تا اصول ابتدایی نحوه انجام کار با آنها را فرابگیرید.
ابعاد استاندارد ترانکینگ
همانطور که در بخشهای پیش اشاره شد، ترانک از شاخههایی دومتری تشکیل شده است که در محفظهای دردار قرار گرفته است.
درون این شاخهها، سه عدد شیار وجود دارد، این شیارها برای تعبیه پارتیشن تقسیمبندی شدهاند، لذا به چهار دسته در اندازه و ابعاد ۱۰۰×۵۰ میلیمتری تقسیم شدهاند.
شایان ذکر است، این ابعاد استاندارد میباشد و به طور معمول کاربردیتر از اندازههای دیگر ترانک است هرچند ترانک در ابعاد دیگری نیز تولید میشود، به عنوان مثال ابعادی نظیر ۸۰*۵۰ و ۵۰*۱۵۰ نمونهای از ابعاد غیر رایج در تولید این کالا است.
لوازم جانبی ترانکینگ کردن شبکه
برای ایجاد و نصب ترانکینگ شبکه نیازمند لوازم جانبی و اتصالات و متعلقاتی هستیم، وجه تمایز ترانک و داکت را میتوان در این مورد مشاهده کرد، چراکه داکت فاقد لوازم جانبی است.
• زاویه داخلی: این قطعه برای متصل کردن ترانک به گوشه داخلی منظور شده است.
• زاویه تخت: برای نصب نمودن روی دو ترانک که قائم بر یکدیگر بر سطحی مسطحند، مناسب است.
• زاویه خارجی: در بهش خارجی ترانک مورد استفاده قرار میگیرد.
• اتصالات درزگیر: متصل کردن دوترانک به هم با این قطعه انجام میگیرد.
• ته بند یا مسدود کننده: برای مسدود کردن انتها و ابتدای ترانک از مسدود کننده یا ته بند استفاده میشود.
• درب ترانک: این قطعه برای حفاظت از سیم و کابلها روی بدنه ترانک قرار میگیرد.
• سه راهی: برای منشعب کردن ارتباطات مسیر ترانکها مورد استفاده است.
• کادر ماژول: این قطعه روی بدنه ترانک متصل میشود، کلید و پریزها درون آن قرار داده میشود.
آموزش نصب ترانکینگ شبکه (به صورت قدم به قدم)
بعد از اینکه اقدام به خرید ترانک، ابزارهای لازم و لوازم جانبی، نمودید مراحلی که در ذیل گرد آمده را به ترتیب انجام دهید.
پیدا کردن مسیر نصب ترانکینگ شبکه:
نخستین نکته برای نصب ترانکینگ شبکه، یافتن مسیر مناسب برای نصب ترانک است، لذا باید در انتخاب این مسیر پارامترهای زیر را در نظر بگیرید:
👈🏻 انتخاب مسیری که از نیاز حداقلی به کابل، برخوردار باشد.
👈🏻 انتخاب بخشی از ساختمان که در آنجا تردد کمتر باشد.
👈🏻 به منظور زیباتر نمودن کار، نصب ترانک در انتهای دیوار انجام گیرد.
👈🏻 نصب ترانک را در قسمتهایی از ساختمان انجام دهید که در معرض عواملی چون رطوبت، نور، گرما، ضربه نباشد.
اندازهگیری ترانکینگها
در این بخش از مراحل نصب ترانکینگ شبکه باید به محاسبه اندازه ترانک مورد نیاز بپردازید، لذا مسیرها را درست اندازه بگیرید، دقت کنید اگر در اندازه گیری و برآورد آن اشتباه کنید، بالاجبار باید از ترانکهایی که دارای چند تکه هستند، استفاده کنید که کیفیت و کارایی ترانک را کاهش میدهد.
نصب بدنه ترانک:
برای نصب بدنه ترانک میبایست از رولپلاک و پیچ استفاده کرد، بدنه اصلی ترانک را مطابق با مسیر در نظر گرفتن شده و محاسبات اندازه گیری روی دیوار نصب نمایید.
نصب پارتیشن ترانک:
این مرحله نیازمند به کابل کشی است لذا به منظور نتیجه بهتر، پارتیشن ترانک را متصل نمایید، همانطور که پیشتر گفتیم، پارتیشن نوعی قطعه به منظور مجزا نمودن بخشهای متعدد ترانک است که کاربرد آن ممانعت از ایجاد اصطکاک میان کابلها و همچنین جلوگیری از ایجاد تداخل در نویز و الکترو مغناطیس است، البته کاربرد اصلی آن منظم کردن فضای احاطه شده توسط ترانک است.
طریقه نصب پریز برق:
به علت سایز کوچک داکتها، نصب پریز برق درون داکت ممکن نیست، متأسفانه این داکتها در بازار وجود ندارند لذا بهتر است، برای متصل کردن پریز و ترانک، نصب آنها روی فریم ترانک انجام شود، اما مشکل قرار دادن کیستونها همچنان وجود دارد که برای رفع آن، نیاز به فیس پلیت داریم که به دو صورت پهن و باریک، دوپورته و یک پورته ارائه شدهاند. نصب کابل، اتصالات و سیمهای برق نیازمند ابزارهایی مانند آچار سوکتزن، آچار پانچ و آچار استریپر میباشد که لازم است آنها را تهیه نمایید. توصیه میکنیم به وسیله تستر از سلامت ورودی و خروجی اطمینان خاطر کسب کنید. بعد از آن که مراحل نصب پریز تلفن کیستون و برق به پایان رسید، درب ترانک را ببندید سپس پایانه خروجی و ورودی را برشی کوچک بزنید، بعد از متصل کردن سه راهی و زاویه، این بخشها را به درب محفظه متصل نمایید و همچنین قسمت انتهایی ترانک را به وسیله مسدودکننده ببنید.
انواع اتصالات ترانکینگ
اتصالات ترانکینگ به آن دسته از قطعاتی میگویند که مسئول اتصال نمودن چند ترانکینگ با یکدیگر باشد، البته به وسیله این اتصالات شما میتوانید، شبکه گستردهای که پیوستگی زیادی دارند برای نصب ترانکینگ شبکه خود ایجاد نمایید. به دلیل سازههای متفاوت این قطعات نمیتوان یک سیر مستقیم برای تراکینگ روی سازه در نظر گرفت، لذا با در نظر گرفتن این تغییرات، نیاز به کابل کشی روی سازه میباشد. با توجه به اینکه تراکینگ از مهمترین قطعه حمایت کننده کابل و سیم برق است، قسمتهای مختلف دیوار، سقف و همچنین کف میتواند به انتقال و هدایت کابل بپردازد. جنس آن از ورق استیل با دوام میباشد، این ورقهها به دلیل فرآیندهای شیمیایی مثل خوردگی و زنگ زدگی، میبایست محافظت شوند که ایجاد این حفاظ به وسیله ساختار پوششی زینک که در یک پروسه گالونیزاسیون، مقاومسازی میگردد، به نتیجه میرسد. در بعضی از مدلها قسمتهای داخلی پارتیشنبندی میشود. با توجّه به توضیحاتی که در آیتمهای بالا ذکر شد، دانستیم که پارتیشن مسئول نظم و جداسازی کابل است، لذا تراکینگ زمانی کارایی خود را به نمایش میگذارد که اتصالات آن در یک سازه واحد استفاده گردد.
اتصالات ترانکینگ زانویی:
از مهمترین نوع اتصالات تراکینگ است که دارای قابلیت ایجاد تغییر مسیر نود درجه ای، در مسیر کابل را دارد. این ترانکینگ زانویی طراحی ویژهای دارد تا به نوعی بتواند جهت مسیر کابل را به تدریج و با شیبی آهسته منحرف از مسیر نماید و موجب آسیب و صدمه به بدنه نشود. در برخی پروژهها مشاهده شده است به علت خمیدگی کابلها بدنه آنها دچار آسیب جدی شده است لذا کاربرد این زانوها، جلوگیری از شوک لحظهای کابل در اثر سرعت بالای تغییر مسیر میباشد، چراکه به تدریج و آهستگی عملیات تغییر مسیر انجام میشود تا هدایت مسیر با امنیت کافی صورت بگیرد.
این اتصالات برای دیوارهای سخت نیز مورد استفاده قرار میگیرد چراکه تنوع زیادی که در اندازه و سایز دارند و همچنین قدرت آداپته و هماهنگی با ترانکینگ را دارا هستند.
اتصالات ترانکینگ سه راهی:
استفاده از این نوع اتصالات زمانی منفعت دارد که نیازمند به دو مسیر متفاوت برای کابل کشی باشیم، از این جهت دو مسیر میگوییم که بالطبع ورودی کابلها از یک مسیر اما خروجی آنها از دو مسیر متفاوت است، لذا نیاز ما به اتصالات سه راهی ضرورت پیدا میکند، استفاده از این اتصالات برای کل دیوار سازه است، که برای دیوار به شکل عمودی و از دومسیر متفاوت برای هدایت آنها استفاده میشود. کاربرد این اتصالات کاهش نیاز به زانوها و انجام دو عملکرد برای بهینهسازی شبکه میباشد که در وهله نخست هدایت کابل را در مسیر مستقیم را موجب میشود، سپس ایجاد قابلیت تغییر جهت نود درجهای را موجب میشود.
اتصالات ترانکینگ چهارراهی:
این گونه اتصالات باعث میشوند کابلها به شکل متقاطع چهار مسیر گوناگون داشته باشند، لازم است، این نکته را ذکر کنیم این چهارراهی برای شبکههای گسترده کاربرد دارد به عنوان مثال در یک مرکز صنعتی که دارای واحدهای مجزاست، اتصالات متقاطع چهارراهی میتواند به گسترده نمودن عملیات کابلکشی کمک کند، این اتصال برای کابل کشی کنار دیوار مناسب نیستند اما میتوانید نزدیک کف سازه استفاده کنید تا انشعابات مختلف آن نیاز بخش کنار دیوار را پوشش دهد.
نکات مهم در نصب ترانکینگ شبکه
همواره فراگیری اطلاعات و نکات مهم پیش از اقدام به عملکرد در هر زمینه الزامی است. لذا برای انجام مراحل نصب ترانکینگ شبکه به شکل صحیح نکات زیر را در نظر بگیرید.
📌 بهتر است، رنگ کابل و ترانک با فضای دکوراسیون هماهنگ باشد.
📌 از پارتیشن استفاده کنید تا از بهم ریختگی و بینظمی جلوگیری شود.
📌 اندازه طول کابلهای درون ترانک بیش از اندازه طول ترانک باشد تا کابل دچار آسیب نشود.
📌 لوازم جانبی و متعلقات شبکه را از برندهای معتبر و اصل تهیه کنید تا کیفیت لازم را داشته باشد.
📌 به منظور ایجاد گسترش شبکه، نصب ترانکینگ را با رعایت اصول استاندارد انجام دهید.
📌 پیچ کردن برای نصب روی دیوار، بر چسبهای نگهدارنده شبکه اولویت دارد، لذا توصیه میشود در صورت امکان از چسب استفاده نشود.
📌 خروجی و ورودیهای ترانکینگ در قسمتی قرار بگیرد که دارای سهولت دسترسی باشد.
📌 نصب ترانکینگ شبکه در ارتفاع کم و روی قرنیز انتخابی اشتباه است، زیرا ممکن است به آسانی جدا شوند یا در معرض آسیبهای احتمالی مانند فشار و ضربه قرار بگیرند، شایان ذکر است ارتفاع مناسب در حدود ۳۰ الی ۴۰ سانتیمتر از سطح زمین است.
سخن نهایی
نصب ترانکینگ شبکه در عین سادگی، نیازمند اطلاعات و دانش کافی میباشد که متخصصان در این حیطه میتوانند بهترین انتخاب برای این امر باشند. دخالت افراد ناوارد، منتج به تجارب منفی و ناخوشایندی، بر سطح کیفیت شبکه خواهد شد.
در این مقاله همواره تلاش شد تا هرآنچه لازم باشد، گردآوری کنیم اما در صورت وجود ابهام میتوانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید و ضمن اخذ اطلاعات از نرخ محصول به رفع ابهامات خود در این زمینه و جزئیات فنی بپردازید.
لینک های مرتبط :