سیم کشی تلفن ساختمان یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید با دقت و طبق اصول صورت گیرد تا مشکلی در ارتباطات وجود نداشته باشد. سیم کشی تلفن ساختمان به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می‌شود که بخش داخلی آن توسط برقکار و بخش خارجی توسط مخابرات انجام می‌شود. خطوط تلفن ثابت واحدهای ساختمانی در داخل رایزر قرار می‌گیرد و سپس از آن جا به باکس مخابراتی که در کنار تابلو عمومی مربوط به خطوط مخابراتی است، می‌رود. سیم تلفن از داخل رایزر جریان ضعیف عبور می‌کند.

روش‌های اتصال خطوط مخابراتی به خارج از ساختمان

در داخل مجتمع‌های بزرگ مثل برج‌های ساختمانی، از اتاق مخصوصی به نام اتاق مخابراتی، جهت سربندی و انجام کار سیم کشی تلفن استفاده می‌شود. اما در ساختمان‌های کوچکتر این قضیه متفاوت است، بنابراین بر اساس وسعت ساختمان، دو روش برای اتصال خطوط مخابراتی به خارج از ساختمان وجود دارد.

• روش اول: در ساختمان‌های کوچکتر از اتاق مخابراتی یا همان باکس مخابراتی موجود در مجتمع جهت انجام سیم کشی تلفن استفاده می‌شود که در این جعبه تعدادی خطوط تلفن متناسب با تعداد واحدها، بخش سرایداری و تعدادی خطوط تلفن رزرو شده وجود دارد. از داخل این جعبه تا پست مخابراتی که یک جعبه فلزی می‌باشد و در نزدیکی درب ساختمان تعبیه شده است، یک سیم مخابرات کشیده می‌شود. مخابرات وظیفه دارد تا خطوط تلفن را از پست مخابراتی تا جعبه مخابرات موجود در داخل ساختمان انتقال دهد.

• روش دوم: در مناطق پر جمعیت و در حال توسعه، مخابرات از فیبر نوری استفاده می‌کند. در این روش مخابرات باید کابل فیبر نوری را تا مجتمع کشیده و دستگاه مخابراتی مخصوصی را که ONU نام دارد در آن جا قرار می‌دهد. این دستگاه کار تبدیل خطوط فیبر نوری به خطوط سیمی را انجام می‌دهد و با این روش دیگر دردسر سیم‌های مسی برای سیم کشی تلفن وجود ندارد. سپس کابل مسی خارج شده از دستگاه، توسط ترمینال‌های مخابراتی به خطوط تلفن هر واحد سربندی می‌شود. با این روش دیگر جهت انتقال خطوط تلفن از سیم مسی با طول زیاد استفاده نمی‌شود و فقط از اتاق مخابراتی تا داخل واحدها از سیم مسی استفاده می‌شود. در مراکز مخابراتی، بسته به شرایط از ترمینال‌های مخابراتی مختلفی جهت اتصال خطوط استفاده می‌شود. انواع مختلفی ترمینال مخابراتی توسط شرکت‌ها تولید می‌شوند که شامل ترمینال کروز، دلسا، PT وغیره است. در این‌جا به معرفی دو مورد از پرکاربردترین انواع ترمینال‌ها می‌پردازیم.

سیم کشی تلفن ساختمان

 

🔷🔷 خرید تجهیزات مخابراتی از بازرگانی پاناتل با شرایط ویژه فروش 🔷🔷

استفاده از ترمینال پیچی در سیم کشی تلفن

ممکن است هنگام عبور از خیابان با پست‌های مخابراتی مواجه شده باشید که از آن‌ها برای انتقال اطلاعات از سیم‌های مخابرات به داخل سیم خطوط تلفن منازل استفاده می‌شود. در داخل این پست‌ها از ترمینال‌ها استفاده می‌شود که یکی از این ترمینال‌ها، نوع پیچی می‌باشد. ترمینال پیچی یکی از پرکاربردترین اتصالات الکتریکی در سیم کشی تلفن است که با استفاده از یک پیچ، سیم را به یک سیم دیگر متصل می‌کند.

دلیل نام‌گذاری این ترمینال این است که برای محکم کردن اتصال باید پیچ را سفت کرده و جهت شل کردن اتصال باید پیچ را باز کنیم. وظیفه اصلی ترمینال متصل کردن دو سیم به صورت موقت، به صورت ایمن و استاندارد است. ترمینال پیچی مخابرات دارای دو بخش ورودی و خروجی است که سبب انتقال اطلاعات بین سیم‌های مخابرات و سیم‌های رانژه می‌شود. برای انجام کار سیم کشی تلفن، کابل تلفن از یک طرف وارد شده و به زیر پیچ‌های ترمینال بسته می‌شود و از طرف دیگر سیم تلفن هر واحد به پیچ مقابل کابل مخابراتی مربوط به خود متصل می‌شود. بیشترین کاربرد ترمینال پیچی مخابرات در خطوط تلفن قدیمی ساختمان‌های مسکونی است. دلیل محبوبیت فراوان این نوع ترمینال، سهولت استفاده از آن است.

ترمینال پیچی بیشتر در دو مدل ۱۰ زوجی و ۲۰ زوجی تولید می‌شود و به همان تعداد دارای پیچ و مهره است که برای اتصال خطوط تلفن ثابت استفاده می‌شود. برای کار با این ترمینال به تجهیزات خاصی نیاز ندارید و فقط با یک پیچ گوشتی می‌توان از این محصول استفاده کنید. از ترمینال پیچی هم درون باکس و هم بدون باکس می‌توان استفاده نمود که در صورت‌عدم استفاده از باکس، ترمینال توسط پیچ و رول پلاک به دیوار و یا هر سطح دیگری ثابت می‌شود. البته در حال حاضر دیگر از ترمینال‌های پیچی قدیمی استفاده نمی‌شود و ترمینال‌های کروز که نسل پیشرفته‌تری هستند استفاده می‌شود. یکی از نقطه ضعفی‌هایی که ترمینال پیچی دارد این است که اتصال زوج سیم‌ها به پورت‌های وردوی و خروجی نظم خاصی نداشته و همین باعث شلوغی و نامرتب شدن فضای داخلی پست‌های تلفن می‌شود.

🔔 فروش تابلو مخابراتی در بازرگانی پاناتل 🔔

استفاده از ترمینال کروز در سیم کشی تلفن

همانطور که اشاره شد ترمینال‌های پیچی جهت استفاده در سیم کشی تلفن، قدیمی بوده و در اکثر موارد استفاده از آن‌ها منسوخ شده است. در حال حاضر بیشتر از ترمینال کروز که پیشرفته‌تر از ترمینال پیچی است، استفاده می‌شود. ترمینال کروز نقطه اتصالی برای متصل کردن سیم‌های مخابراتی به یکدیگر است. برخلاف ترمینال پیچی، ترمینال کروز باعث ایجاد نظم و ترتیب بیشتری در داخل پست مخابراتی می‌شود. همچنین با رونمایی از اینترنت پر سرعت، ترمینال‌های پیچی که کیفیت اتصال پایینی داشتند، جای خود را به ترمینال کروز دادند. ترمینال کروز از نظر ساختاری تا حدودی مشابه با ترمینال پیچی بوده و دارای پورت ورودی و خروجی است.

________________________________________________________________________

🔥 ترانکینگ لگراند ، از دیگر محصولات پرفروش بازرگانی پاناتل 🔥

________________________________________________________________________

سیم کشی تلفن با ترمینال کروز

از لحاظ ظاهری، ترمینال کروز سفید رنگ بوده و با پایه مخصوص خود روی پست‌های مخابراتی متصل می‌شود. این ترمینال ده پورت دارد که از شماره یک تا ده شماره‌گذاری شده است. جنس خود ترمینال از پلی کربنات است و جنس پین‌های آن فسفر برنزی با آبکاری نقره است. هر کدام از این ده پورت مربوط به یک زوج سیم تلفن هستند. نحوه اتصال به این شکل است که برای مثال یک زوج سیم به پورت شماره یک متصل شده و زوج سیم رانژه به پورت خروجی متصل می‌شود. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در پانچ کردن یا اتصال سیم‌ها به ترمینال کروز باید رعایت شود، توجه به ترتیب رنگ استاندارد است. این ترتیب رنگ در ترمینال کروز به این شکل است: سفید-آبی، سفید-نارنجی، سفید-سبز، سفید-قهوه‌ای، سفید-طوسی، قرمز-آبی، قرمز-نارنجی، قرمز-سبز، قرمز-قهوه‌ای، قرمز-طوسی.

یکی دیگر از نکاتی که در اتصال سیم‌ها به ترمینال کروز باید رعایت شود، استفاده از سیم با سطح مقطع متناسب با اندازه پین‌های موجود در ترمینال است. به طور کلی دو نوع ترمینال با سطح مقطع‌های ۴/۰ و۶/۰ در دسترس است و بسته به نوع ترمینال باید از سیم با اندازه مناسب استفاده شود. دقت کنید که در صورتی که از زوج سیم با سطح مقطع ناهماهنگ با پین‌ها استفاده شود، کار سیم کشی تلفن و اتصال به درستی برقرار نمی‌شود و مشکل بوق گرفتن از خط تلفن ایجاد می‌شود. کار قرارگیری سیم در داخل هر پورت ترمینال توسط قیچی مخصوص کروز صورت می‌گیرد که علاوه بر قرار دادن سیم در ترمینال، اضافه سیم‌ها را قیچی می‌کند.

ترمینال‌های جدیدتر نسبت به انواع پیچی مزایای زیادی دارند. ترمینال پیچی صرفا کار اتصال را انجام داده و نظم چندانی ندارد، بنابراین کار عیب‌یابی خطوط تلفن در این نوع ترمینال مشکل خواهد بود. این مشکل در ترمینال کروز حل شده و در دستگاه‌های سانترال که دارای خطوط متعدد هستند این مورد اهمیت زیادی دارد. یکی دیگر از مزایای ترمینال کروز، بهبود کیفیت اتصال سیم‌ها به یکدیگر است که در نهایت بر سرعت و کیفیت اینترنت تاثیر می‌گذارد.

 

سیم کشی تلفن

چرا خطوط داخل واحدها با استفاده از سیم رانژه وصل شده است؟

اگر به جای سیم رانژه از کابلی که از داخل واحدها به جعبه مخابرات آمده جهت اتصال به ترمینال استفاده شود، مشکلات زیادی به همراه دارد. برای مثال با اتصال کابل مربوط به هر واحد به پورت مربوط خود در داخل ترمینال، ممکن است سیم بقیه واحد‌ها در زیر این کابل قرار گرفته و در صورتی که نیاز به جابجایی کابل مربوطه باشد، خطوط تلفن بقیه واحدها دچار مشکل و خرابی می‌شود. یکی دیگر از دلایلی که نباید کابل واحدها به صورت مستقیم به خطوط تلفن متصل شود، ارائه سرویس اینترنت است. امروزه اکثر شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت دستگاه مرکزی خود را در کنار باکس مخابراتی قرار داده و در این صورت امکان ارائه خدمات اینترنت وجود ندارد.

بنابراین کل مجتمع باید زیرساخت مربوط به ترمینال را تغییر دهد که کاری هزینه بر است. بنابراین ارتباط بین خطوط ورودی مخابرات با خطوط داخلی هر کدام از واحدها توسط سیم رانژه انجام می‌شود و در صورت هر گونه جابجایی خطوط، نیازی به جابجایی خطوط اصلی نبوده و تنها سیم رانژه مربوط به همان واحد جابجا می‌شود.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *